Vonesa e organeve hetimore vihet re në të gjitha veprimet procedurale të kryera.

Rezulton se edhe marrja e shenjave të gishtave të vajzës, ka qenë mjaft e vonuar, vetëm pasi çështja u bë publike.

“Disa veprime hetimore që mund të ishin kryer më herët, janë kryer me vonesë nga ana e organit të akuzës siç ishte marrja e gjurmëve papilare dhe materialet për të bërë analizën e ADN-së krahasuese. Nuk i jap dot shpjegim pse këto veprime në këtë moment. Ka pasur mundësi të kryhen në një moment më të mëparshëm. Por duke qenë se çështja është në hetim nuk mund të paragjykojmë vendimmarrjen dhe veprimet e tyre. Duke parë dinamikën e ngjarjes nga dokumentet të vëna në dispozicion nga organet shtetërore aty ka një ngjarje të rëndë duke marrë parasysh dëmtimet nuk japim dot konkluzion konkret” u shpreh avokati”, tha Henri Bici.

Top Channel