Spinaqi toksik ka shkaktuar një alarm urgjent shëndetësor në Australi pasi njerëzit që e konsumuan atë pësuan sëmundje të rënda dhe halucinacione.

Nëntë persona kanë pasur nevojë për kujdes mjekësor pasi kanë ngrënë spinaqin e Riviera Farms nga Costco.

Autoritetet shëndetësore thonë se simptomat e tyre kanë përfshirë gjithashtu delirium, rrahje të shpeshta të zemrës dhe shikim të paqartë.

Riviera Farms thotë se beson se spinaqi ishte kontaminuar nga një barërat e këqija, por asnjë produkt tjetër nuk është prekur.

“Askush nuk ka vdekur, kështu që ne jemi shumë të lumtur me këtë dhe shpresojmë që të mbetet kështu, por këta njerëz janë mjaft të sëmurë… deri në pikën e halucinacioneve të theksuara, ku po pwrjetojnw halucinacione”, tha Dr Darren Roberts për Sydney Morning Herald.

“Nuk ka asnjë sugjerim dhe në dijeninë tonë nuk ka mundësi që ndonjë produkt tjetër të jetë ndikuar nga kjo barërat e këqija”, thanë ata.

Të gjithë të prekurit deri më tani janë nga Sydney, thanë mediat, por ka njoftuar autoritetet në shtetet e tjera.

Top Channel