Gara për kreun e ri të SPAK/ Prokurori shqiptaro-amerikan: Udhëheqësit i shërbejnë dhe e mbrojnë institucionin

15/12/2022 23:24

Prokurori shqiptaro-amerikan i cili ka asistuar në reformën në drejtësi, Gjon Junçaj ka dhënë një mesazh pak orë para zgjedhjes së kreut të ri të SPAK.

Ai thekson se udhëheqësi duhet t’i shërbejë  e ta mbrojë institucionin dhe jo të përfitojë


“Lidhur me përzgjedhjen e kryeprokurorit të ri të SPAK,  Nëse mund ta ndaj me respekt, në 20 vitet e mia si prokuror dhe nëpunës publik, kam formuar një opinion për udhëheqjen e mirë në shërbimin publik. Këto cilësi nuk gjenden në CV-në e një kandidati. Ata gjenden në fjalët dhe motivimet e veta, dhe përmes përvojave të përbashkëta të kolegëve të tyre:

Udhëheqësit më të mirë vlerësojnë sakrificën personale. Jo përfitime personale. Ata e kuptojnë se institucioni është i rëndësishëm. Jo titullin e tyre. Ata ju frymëzojnë. Jo të të mbysin. Ata dëshirojnë t’i lënë gjërat më mirë. Nuk i lënë njësoj. Mbi të gjitha, ata i shërbejnë dhe mbrojnë institucionin që institucioni të bëjë të njëjtën gjë për publikun. Le të mbizotërojë udhëheqja. Respekte dhe urimet më të mira për kandidatët dhe KLP”, shkruan ai.

Top Channel