I konsideruar sektor kyç pasi kontribon me 20% në Prodhimin e Brendshëm Bruto, Bujqësia në Shqipëri po shkon drejt “shfarosjes”.

Edhe ato fonde pak anemike që jepen përfundojnë në një spirale korrupsioni dhe nepotizmi.

Në këtë puntatë “Inside Story” hedh dritë se si janë devijuar edhe fondet e Bashkimit Evropian. Si pasojë biznesmenë të fuqishëm apo njerëz me njohje politike janë përfitues të miliona euro që BE hedh çdo vit në bujqësinë shqiptare nëpërmjet skemës së IPARD.

Ndërsa fermerët e thjeshtë nuk mundin të përfitojnë as nga skema kombëtare, pasi nuk ka para mjaftueshëm.

Cilat janë institucionet që menaxhojnë këto fonde? Pavarësisht milionave të hedhura çdo vit, siguria ushqimore nuk është rritur dhe Shqipëria vazhdon të eksportojë shumë pak produkte

INSIDE STORY, sonte ora 21:00 

Top Channel

Top Channel