Prezantimi i 3 projektligjeve të paketës fiskale 2023 ka ngjallur debate në komisionin e ekonomisë, veçanërisht lidhur nisma e qeverisë për shumëfishim gjobash për bizneset që bëjnë evazion dhe masa për të ulur përdorimin e parasë kash.

Deputetë të opozitës thonë se ekzekutivi ka dështuar në formalizmin e ekonomisë dhe ashpërsimi i gjobave nuk e zgjidh problemin.

Deputetët kërkojnë që vëmendja të përqendrohet te sektorët që evidentohen me risk për pastrimin e parave.

Ndërkohë, në fjalën e tij deputeti socialist Erion Braçe kërkoi një analizë të detajuar lidhur me ecurinë e fiskalizimit, duke shtuar se procesi është I lidhur ngushtë me ligjet e reja të paketës fiskale.

Top Channel