Zelensky: Rusët do të rrethohen nga Ukraina nëse qëndrojnë në Kherson

27/10/2022 18:37

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky në një intervistë me gazetën italiane Corriere della Sera deklaroi se ata do të jenë në gjendje të mposhtin rusët në rajonin jugor të Khersonit, një nga territoret që Moska pretendon se i ka aneksuar.

Duke folur në një intervistë këtë të enjte, presidenti ukrainas shpjegoi se është e vështirë për shkak të njerëzve që po humbin jetën në luftë.

“Nuk ka rëndësi se sa njerëz do të vdesin nesër… Për ne është shumë e rëndësishme, ne nuk mund të shtyjmë thjesht njerëzit, të shkojmë atje dhe të vdesim”, tha ai.

Kur u pyet se kur mendon se Ukraina mund të jetë në gjendje të hyjë në Kherson të pushtuar nga Rusia, Zelensky tha:

“Unë nuk shoh se atyre po i mbarojnë Kherson… Unë mendoj se ky është një sulm informativ. Për ne nuk dua të them të gjitha sekretet, të vijmë atje, të marrim më shumë njerëz nga disa vende të rrezikshme dhe të shkojmë atje. Mendoj se ishte sulmi i tyre informativ. Pra, ata nuk janë gati të dalin nga Kherson. Por ata e dinë se nëse do të kemi sukses, ata nuk do të kenë mundësi të dalin”.

Ai shtoi se rusët do të rrethohen nëse qëndrojnë sepse e dinë këtë problem dhe situatën e rrezikshme.

Top Channel