Pentagoni: Rusia njoftoi SHBA-në për stërvitjen e ardhshme vjetore që përfshin forcat bërthamore

25/10/2022 22:22

Rusia ka njoftuar SHBA-në për një stërvitje të ardhshme vjetore që përfshin forcat e saj strategjike bërthamore, tha Pentagoni të martën. 

Stërvitja GROM përfshin lëshimin e raketave të drejtpërdrejta dhe vendosjen e aseteve strategjike. Pentagoni theksoi se është një stërvitje rutinë vjetore dhe SHBA-të do ta mbajnë nën vëzhgim. 

“Rusia është në përputhje me detyrimet e saj të kontrollit të armëve dhe angazhimet e saj të transparencës për të bërë këto njoftime,” tha zëdhënësi i Pentagonit, gjenerali Pat Ryder në një konferencë shtypi. 

Pentagoni tha javën e kaluar se po priste stërvitjen, por Moska nuk e kishte njoftuar zyrtarisht Uashingtonin në atë kohë. 

Javën e kaluar, SHBA dhe NATO filluan stërvitjen vjetore bërthamore të njohur si Mesditë e qëndrueshme, e cila është zhvilluar çdo vit për më shumë se një dekadë. 

Top Channel