Liberal Demokratët i bëjnë thirrje Bidenit të ndryshojë strategjinë e Ukrainës dhe të negociojë drejtpërdrejt me Rusinë

24/10/2022 23:00

Disa anëtarë liberalë të Dhomës së Përfaqësuesve po i bëjnë thirrje Presidentit Joe Biden të ndryshojë kursin në strategjinë e tij për Ukrainën dhe të ndjekë diplomacinë e drejtpërdrejtë me Rusinë për t’i dhënë fund konfliktit disamujor.

Në një letër dërguar Bidenit të hënën , grupi prej 30 demokratësh vlerësoi përpjekjet e Biden për të mbështetur Ukrainën duke shmangur përfshirjen e drejtpërdrejtë të SHBA në terren. Por ata sugjerojnë një përpjekje më të fuqishme për t’i dhënë fund luftës përmes diplomacisë, duke thënë se është e nevojshme të parandalohet një konflikt i gjatë dhe i ngadaltë.

“Duke pasur parasysh shkatërrimin e krijuar nga kjo luftë për Ukrainën dhe botën, si dhe rrezikun e përshkallëzimit katastrofik, ne gjithashtu besojmë se është në interes të Ukrainës, Shteteve të Bashkuara dhe botës që të shmanget një konflikt i zgjatur,” grupi. , e udhëhequr nga kryetarja e Grupit Progresiv të Kongresit, Pramila Jayapal, shkruan në letër . “Për këtë arsye, ne ju nxisim të bashkoni mbështetjen ushtarake dhe ekonomike që Shtetet e Bashkuara i kanë ofruar Ukrainës me një shtytje diplomatike proaktive, duke dyfishuar përpjekjet për të kërkuar një kornizë realiste për një armëpushim.”

Letra vjen në një moment kritik të luftës, me Rusinë që synon gjithnjë e më shumë infrastrukturën civile me një fokus të veçantë në shkurtimin e furnizimit me energji elektrike përpara dimrit.

Në Kongres, pyetjet janë rritur në lidhje me gatishmërinë e ligjvënësve për të mbështetur mbështetjen masive financiare dhe ushtarake që i ka shkuar Ukrainës. Disa republikanë kanë kërcënuar se do të shkurtojnë ndihmën për vendin nëse marrin kontrollin e Kongresit në nëntor.

Demokratët liberalë, në letrën e tyre, thonë se ishin të nevojshme përpjekje më të drejtpërdrejta për të angazhuar Moskën.

Top Channel