Misioni i FMN-së në Ukrainë: Bisedime produktive

21/10/2022 17:46

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka deklaruar se ka pasur bisedime produktive me autoritetet ukrainase.

Grupi u takua në Vjenë këtë javë dhe do të vazhdojë të punojë në javët e ardhshme me kërkesën e Ukrainës për ndihmë.

Shefi i misionit të FMN-së, Gavin Grey tha se ekipi diskutoi gjetjet e tij me ministrin e financave Serhiy Marchenko dhe guvernatorin e Bankës Kombëtare të Ukrainës Andriy Pyshnyi.

Ai tha se pushtimi i Rusisë kishte shkaktuar vuajtje të jashtëzakonshme njerëzore dhe kishte një ndikim të rëndë ekonomik.

Por zyrtarët e FMN-së e inkurajuan Ukrainën që të parandalojë masat, të cilat mund të gërryejnë të ardhurat nga taksat.

Top Channel