“Jam dakord me Vuçiç e jo me Kurtin”, Rama flet në KiE për Ballkanin e Hapur dhe sulmet kibernetike

12/10/2022 16:56

Në Asamblenë e KiE, kreu i qeverisë Edi Rama mbrojti nismën e Ballkanit të hapur, ndërsa iu përgjigj kritikëve, lidhur me procesin e Berlinit, kur tha se janë nisma që nuk e përjashtojnë njëri tjetrin.

Rama u shpreh së në këtë pikë është dakord më Vucic dhe jo me Kurtin sepse theksoi ai ka të bëjë me bindjen dhe të vërtetën jo me ngjyrat dhe skuadrat.

“Ballkani i Hapur dhe procesi i Berlinit nuk e përjashtojnë njëri tjetrin. Ballkani I Hapur nuk do të ekzistonte pa procesin e Berliniti, dhe e kundërta. Dhe sa për ta ditur, në këtë pikë, kam të njëjtin mendim me Presidentin e Serbisë, Aleksandër Vucic dhe nuk kam të njëjtin mendim mekryeministrin e Kosovës Albin Kurti. Kështu funksionon ka të bëjë me bindjen dhe të vërtetën jo me ngjyrat dhe skuadrat.” U shpreh Rama, ndërsa u përgjigj në Asamblenë e KiE edhe mbi sulmet kibernetike në Shqipëri.

Sa për sulmin kibernetik, Po ishte një sulm i organizuar dhe sponsorizuar nga irani, mbëhstetur në ekspertizë dhe hetim të thelluar nga agjencitë më të mira. Kështu që ky konkluzion ësht ënë faktekurrë e në asnjë mënyrë nuk do guxoja të vija këtu të flisja me hamendësi,. Ju fola bauzar në fakte, dhe do të dëshiroja ta ndreqnit këtë gabim tragjik, të mos shndërrohet në mëkatin e pafalshëm të KiE.

Top Channel