Takimi në Pragë, Rama: Uroj mos kemi tjetër krizë për t’u mbledhur, por të ndërtojmë dicka për të ardhmen e Europës

06/10/2022 13:43

Kreu i qeverisë Edi Rama ka folur sot shkurtimisht për mediat në Pragë, në prag të nisjes së Takimit të Komunitetit Politik Europian.

“Nuk është një ide e re, është një ide shumë e vjetër.

Rilind në kohë krizash dhe unë shpresoj që të mos kemi një tjetër krizë, për të patur një tjetër takim, por nga ky takim të vazhdojmë dhe të ndërtojmë dicka për të ardhmen e Europës.

E plotë:

Rama: Sigurisht që nuk është një ide e re, është një ide e shumë e vjetër, por e rilindur në kohë krizash dhe shpresoj që nuk do të kemi kriza të tjera tek të cilat mos të na duhet të bëjmë mbledhje të tilla si kjo, por nga kjo mbledhje ne do të vazhdojmë dhe do të ndërtojmë diçka shumë të rëndësishme për të gjithë komunitetin dhe njerëzit europian.

Pyetje: Kush është vlera e shtuar nga komiteti politik Evropian për Shqipërinë?
Rama: Shqipëria është pjesë e rajonit të Ballkanit perëndimor, e rrethuar nga vendet e bashkimit Evropian si një e tërë dhe për ne është absolutisht vendimtare, që edhe pse nuk jemi ende në BE, ne jemi evropianë.

FOTO GALERI
1/6

Top Channel