“Ne kemi në institucionet e arsimit të lartë individë që drejtojnë prej 30 vitesh, sa e lehtë është për të që konsumon një pushtet kaq të madh për të prodhuar një pedagog të ri, që nuk do të mundet të ngrejë zërin mbi të” u shpreh Migen Qiraxhi, Qëndresa Qytetare.

Drejtimi nga e njëjta dorë prej dekadash, konsiderohet nga njohësit e kësaj fushe si ngërçi më i madh që nuk i lë universitete shqiptare të ecin përpara.

Duke i akuzuar se trashëgojnë reminishenca nga sistemi monist, ata argumentojnë se me të njëjtën frymë po mbajnë nën tutelë universitete dhe kërkimin shkencor.

Zgjidhja duket e vështirë sa kohë që shteti e trajton arsimin si një armë të fortë për të shpërblyer mbështetësit e saj.

Top Channel