Sulmi kibernetik/ Rama:Republika Islamike e Iranit angazhoi katër grupe mes tyre edhe grupi famëkeq i terrorizmit kibernetik ndërkombëtar

07/09/2022 12:15

Ndërsa njoftoi vendimin ekstrem të qeverisë shqiptare, për të ndërprerë marrëdhëniet diplomatike me Iranin, kryeministri Edi Rama e fajësoi atë për si orkestruar të sulmit kibernetik në vendin tonë.

Rama tha se hetimi coi në provra të pakundërshtueshme se Republika Islamike e Iranit, angazhoi katër grupe për sulmin ndaj Shqipërisë, ndër to edhe një ndër grupet më famëkeqe të terrorizmit kibernetik ndërkombëtar.

“Hetimi i thelluar na vuri në dispozicion prova të pakundërshtueshme, se agresioni kibernetik ndaj vendit tonë është orkestruar dhe sponsorizuar nga Republika Islamike e Iranit, e cila ka angazhuar katër grupe për sulmin ndaj Shqipërisë.

Ndër to edhe një ndër grupet më famëkeqe të terrorizmit kibernetik ndërkombëtar, autor apo bashkëautor i sulmeve të mëparshme kibernetike mbi Izraelin, Arabinë Saudite, Jordaninë, Emiratet e Bashkuara, Kuvajtin dhe Qipron.” -u shpreh Rama.

Rama tha ndër të tjera se ky vendim i është bërë i ditur me notë zyrtare Ambasadës së Republikës Islamike të Iranit, të cilës i është kërkuar largimi brenda 24 orëve nga territori i Republikës së Shqipërisë i të gjithë personelit diplomatik dhe tekniko-administrativ, përshfirë edhe atë të sigurisë.

Top Channel