Protesta të dhunshme në Panama, dorëzohet presidenti: Ngrijmë çmimet

12/07/2022 12:25

Qindra persona protestuan të hënën kundër rritjes së çmimeve dhe korrupsionit në Panama, protesta që bënë që presidenti i vendit, Laurentino Cortizo, të shpallte ngrirjen e çmimit të benzinës .

“Unë e kuptoj pakënaqësinë me situatën në të cilën jetojmë të shkaktuar nga efektet e pandemisë dhe pasojat e konfliktit në Ukrainë. Dua të njoftoj se kam vendosur të zgjasë masën për të ngrirë çmimin e karburantit në mbarë vendin duke filluar nga 15 korriku”, tha Cortizo.

Presidenti tha se çmimi i (3.78 litra) karburant do të kushtojë 3.95 (dollarë) për automjetet private.

Panamaja po përballet me javën e dytë të protestave për rritjen e çmimit të karburantit, i cili ishte rritur 47% nga janari në korrik.

“Për sa kohë që qeveria nuk dëgjon, ne nuk do të tërhiqemi, protesta do të vazhdojë derisa ta fitojmë këtë luftë, sepse është lufta e popullit dhe është për njerëzit”, tha një protestues.

Cortizo raportoi gjithashtu se qeveria e tij do të përgatisë një dekret për të ngrirë çmimin e një duzinë produktesh në shportën bazë.

Top Channel