Kongresmenët amerikanë dënojnë marrëveshjen Iran-Belgjikë për lirimin e terroristëve

05/07/2022 11:14

Kongresmenët amerikanë kanë kundërshtuar marrëveshjen mes Iranit dhe Belgjikës për lirimin e terroristëve.

Anëtarët e Dhomës së Përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara bënë thirrje që parlamenti belg të refuzojë çdo marrëveshje që do të rikthente terroristët iranianë.

Letra e plotë:

I nderuari Alexander De Croo

Kryeministri i Belgjikës

I nderuar zoti kryeministër:

Ne, anëtarët e poshtëshënuar të Dhomës së Përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara, ju shkruajmë në lidhje me një çështje jashtëzakonisht urgjente. Ne ju bëjmë thirrje që të udhëhiqni Parlamentin belg në refuzimin e çdo marrëveshjeje midis qeverisë suaj dhe Republikës Islamike të Iranit që do të kthente terroristin, Asadollah Assadi – ose çdo terrorist tjetër iranian të dënuar për këtë çështje – në atdhe.

Më herët në këtë Kongres, 254 Përfaqësues – Demokratë dhe Republikanë – bashkë-sponsorizuan Rezolutën 1 18 të Dhomës, duke shprehur mbështetjen për dëshirën e popullit iranian për një Republikë demokratike, laike dhe jobërthamore të Iranit dhe duke dënuar shkeljet e të drejtave të njeriut dhe terrorizmin e sponsorizuar nga shteti nga qeveria iraniane. Një shembull i tillë i terrorizmit të sponsorizuar nga shteti i Iranit u theksua më tej në tekstin e asaj rezolute: Komploti i Asadollah Assadi, me urdhër të regjimit terrorist në Teheran, për të hedhur në erë një tubim paqësor të disidentëve dhe avokatëve të demokracisë në Paris, Francë më 30 qershor 2018.

Top Channel