Larg luftës, ekipi sumo i Ukrainës stërvitet për lavdinë globale në Japoni

03/07/2022 16:15

Një ekip ukrainas që praktikon sportin e sumo, stërvitjet e të cilëve u ndërprenë nga pushtimi i Rusisë, synojnë lavdinë në skenën botërore në shtëpinë e sportit të lashtë japonez. 

Ekipi ukrainas me gjashtë trupa do të fluturojë në shtetin amerikan të Alabamës për të konkurruar në Lojërat Botërore.

Sviatoslav Semykras, mundës: “Sa i përket Lojërave Botërore, unë me të vërtetë dua të fitoj dhe të tregoj mbështetje për trupat tona, për të ngritur flamurin tonë ukrainas dhe të luhet himni ynë, për lavdi të vendit tonë, për të treguar mbështetje.”

Ivanna Berezovska:  “Është e tmerrshme ajo që po ndodh në vendin tonë. Njerëzit po vdesin, infrastruktura po shkatërrohet, komplekset sportive po shkatërrohen. Raketat po bien Në të gjithë vendin, asnjë vend nuk është i qetë.”

Ekipi sapo kishte përfunduar një seancë stërvitore në bazën e tyre në qytetin e Kharkiv, kur Rusia nisi pushtimin në fund të shkurtit dhe qyteti u bombardua.

Janë rreth  3,000 njerëz të përfshirë në  sportin e sumo në Ukrainë dhe vendi ka qenë një nga më të suksesshmit që kur sporti bëri debutimin e tij zyrtar të Lojërave Botërore në 2005.

Top Channel