SHBA e paralajmëroi për pasoja! Kina nuk jep mbështetje materiale për luftën e Rusisë

01/07/2022 09:40

Kina nuk i ka ofruar Rusisë asnjë pajisje ushtarake dhe nuk i është shmangur sanksioneve që nga fillimi i luftës.

Zyrtarët amerikanë bëjnë me dije se kompanitë kineze që u shtuan në listën e zezë nga Departamenti Amerikan i Shtetit, kishin në shënjestër kompanitë dhe jo qeverinë, për mbështetjen e tyre të supozuar për bazën ushtarake dhe industriale të mbrojtjes ruse.

Zyrtarët amerikanë kanë paralajmëruar Kinën se do të kishte pasoja nëse i ofron Rusisë mbështetje materiale për konfliktin.

Megjithatë, ata vazhdimisht kanë thënë se nuk e kanë zbuluar këtë lloj aktiviteti.

“Kina nuk po ofron mbështetje materiale. Ky është një veprim normal i zbatimit të biznesit kundër subjekteve që kanë qenë të mbushura për Rusinë. Ne nuk e kemi parë PRC [Republikën Popullore të Kinës] të përfshihet në evazion sistematik ose të sigurojë pajisje ushtarake për Rusinë,”  tha një zyrtar i lartë i administratës Biden.

 

Top Channel