​Erdogan-Biden: Është e mundur të hapet një korridor për grurin nga Ukraina

29/06/2022 20:50

Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan, në një bisedë me homologun e tij amerikan, Joe Biden, tha se ai besonte në hapjen e një korridori për eksportin e drithit ukrainas në tregjet globale gjatë luftës.

Gjatë një takimi me Biden në margjinat e samitit të NATO-s në Madrid, Erdogan tha se po përpiqej ta zgjidhte procesin me një “politikë balancuese”.

“Shpresojmë që kjo politikë e ekuilibrit të çojë në rezultate dhe të mundësojë eksportimin e grurit përmes korridoreve sa më shpejt të jetë e mundur drejt vendeve që aktualisht po përballen me mungesa”, tha ai.

Turqia ka luajtur një rol qendror në negociatat me Rusinë dhe Ukrainën në një përpjekje për të arritur një marrëveshje që do të lejonte një rritje të sasisë së grurit që mund të eksportohet nga Ukraina në mes të konfliktit.

Gjatë takimit, Biden vlerësoi Erdogan për heqjen dorë nga kundërshtimi ndaj anëtarësimit të Finlandës dhe Suedisë në NATO dhe për “punën e jashtëzakonshme që po bën në përpjekjen për të eksportuar grurë nga Ukraina”.

Top Channel