“Çmimet konseguencë ndërkombëtare”, Ahmetaj: Ja pse kemi inflacionin më të ulët në rajon

06/06/2022 18:35

Zëvendëskryeministri i Shqipërisë, Arben Ahmetaj, tha sot nw Kuvend se se rritja e çmimeve është rrjedhojë e luftës në Ukrainë dhe theksoi se qeveria ka marrë politikat e duhura sociale në ndihmë të qytetarëve.

“Që kur flisni për oligarkë, ka një statistikë ka edhe një të vërtetë,tatim fitimi për kompanitë ka qenë 15% sot biznesi I vogël paguan zero. Tani më thoni e bën një qeveri oligarkësh? Sigurisht pyetja është retorike, përkundrazi.

Jemi në moment krize dhe inflacioni sa i madh të jetë aq më gërryes është për të ardhurat. Shqipëria e ka 6.2% më I lartë e ka Bosnja, 13.2 %, Shqipëria e ka më të ulëtin, për të një arsye shumë të madhe, ne subvencionojmë totalisht rritjen e cmimit të energjisë. Inflacioni krijon një të ardhur momentale në buxhet.

Po rindërtimi, është program më sociale, në të gjitha shembujt  global. Merrni Shkodrën, e keni bastion. U përmbyt dhe nuk I dëmshpërblyet, e bëmë ne. Ndaj mos flisni për pjesë sociale. Mos u bëni migjenianë. Cmimet dua ti kuptoni janë konseguencë ndërkombëtare. Vendet e rajonit e kanë inflacionin në qiell, ne e kemi ndër më të ulëtat. Kjo është arsyeja që amortizatorët kanë funksionuar. Ne këtu, duhet të kuptojmë që lufta nuk i ka efektet vetëm sot. Ndaj duhet të jemi shumë racionalë. A mund të bëjë më tepër, po patjetër. Investimet në infrastrukturë janë spektakolare nga kjo qeveri.” u shpreh Ahmetaj.

Top Channel