Lija e majmunit më tepër është bere alarm sesa është shqetësues.

Epidemiologu Ilir Alimehmetei thotë se është një sëmundje që ka ekzistuar më parë dhe që kalon vetë.

Ajo ka risk të ulët për shkak se nuk përhapet në ajër.

I pyetur në lidhje me vaksinimin e kontakteve më të afërta, Ilir Alimehmetei thotë se edhe vaksina e varioles të cilën pritet të sigurohet në Shqipëri mund të jetë efikase, por për lijën e majmunit ka një vaksine te posaçme.

Edhe pse janë afro 380 raste të prekur nga lija e majmunit qe nga muaji prill nuk është shënuar asnjë humbje jete.

Sipas te dhënave, lija e majmunit ka një vdekshmëri qe llogaritet 10%  ndërkohë që Covid kishte vdekshmëri afro 5%.

Top Channel