Presidenti Ilir Meta në një komunikim për mediat ka përmendura disa prej pikave të rezolutës së miratuar nga Parlamenti Evropian, ku shprehen disa prej shqetësimeve në vend.

“Dua të vlerësoj votimin e rezolutës, për anëtarësimin në BE dhe kjo varet nga reformat e thella, shpreh shqetësim për klimën e polarizuar politike, shpreh keqardhje për ndryshime jo konsensuale, nga maxhoranca para zgjedhjeve të 25 prillit, bëj thirrje që të tregohet pjekuri politikë, shpreh keqardhje për mungesën e dënimeve përfundimtare në nivele të larta. Nënvizon nevojën për të përmirësuar demokracinë pjesëmarrje përfshirë miratimin e një ligji për referendumet. Vërej nevojën për përmirësim të nevojës për përmirësim urgjent të lirisë së shprehjes, pavarësisht medias dhe pluralizmit. I bëj thirrje qeverisë të përmirësojë aksesin e punës së saj, shpreh shqetësim serioz për rrjedhje të të dhënave personale. u bën thirrje autoritete të rrisin parandalimin, për keqpërdorimin e të dhënave personale.”

“Fakti që përmendet regresi i Shqipërisë në 5 vite dhe indeksit të korrupsionit. Të gjithë aktorët, qeveria, opozita, të gjithë aktorët e shoqërisë civile të fokusohen seriozisht tek përmbajtja e kësaj rezolute, unë mbështes fuqimisht hapjen e negociatave, pavarësisht prapambetjes që kemi, populli shqiptar meriton të hidhet një hap përpara, por këto probleme janë pengesa të pakalueshme për çdo vend që do të anëtarësohet në BE”, tha Meta.

Top Channel