Përplasja e autobusit me pushues lë 14 të vrarë, 19 të plagosur në Indonezi (fotot)

16/05/2022 19:44

14 njerëz kanë humbur jetën sot kur një autobus me 31 turistë vendas u përplas me një reklamë në provincën Xhava në Indonezi.

Autobusi që mbante 31 pasagjerë dhe dy drejtues goditi shtyllën dhe më pas u përplas me rrokullisje në rrugën drejt qytetit të dytë më të madh Surabaia.

Viktimat ishin nga fshati Benowo, që ktheheshin në shtëpi pas një fundjave të gjatë në destinacionin e njohur vendas  Dieng Plato.

Policia në Xhava tha se gabimi njerëzor është shkaku i mundshëm i aksidentit, si rezultat i lodhjes ose tejlodhjes së shoferit.

Shoferi ishte një prej të mbijetuarve dhe u dërgua në spital për plagët e tij.

Kjo nuk është hera e parë që ndodhin aksidente të rënda rrugore në Indonezi ku mirëmbajtja e rrugëve është e dobët dhe rregullat e qarkullimit shpesh nuk ndiqen nga shoferët.

FOTO GALERI
1/5
14 njerëz kanë humbur jetën sot kur një autobuz me 31 turistë vendas u përplas me një reklamë në provincën Xhava në Indonezi.

Top Channel