Zgjedhja e presidentit/ Taulant Balla: Kemi hapur zarfet me propozimet, ekipi ynë do shkurtojë listën

26/04/2022 11:51

Anëtari i trojkës negociuese të Partisë Socialiste për zgjedhjen e presidentit të ri, Taulant Balla ka treguar sesi po vijon procesi.

I pyetur nga gazetari Muhamed Veliu në konferencën për shtyp, Balla tregoi se tashmë janë hapur zarfet me propozimet e dhëna nga grupi i PS-së dhe janë administruar.

Ai tha se tashmë janë hapur edhe e-mailet me çdo propozim tjetër dhe do të jetë ekipi i PS-së ai që do të shkurtojë listën.

Taulant Balla: Kushtetuta ka përcaktuar 24 majin nisjen e procesit, por është afati i fundit. Mendoj që zhvillimi i raundit të parë , 10  maji është datë e pranueshme për të gjitha palët.  Presidenti zgjidhet në maj, kështu që secili ka pasur kohën e mjaftueshme.

Presidenti zgjidhet sipas Kushtetës. Presidenti i Republikës zgjidhet në tre raundet e para me 3?5 e kuvendit. Secili prej kuvendit ka të drejtë tëq jetë propozues. Ata janë përfaqësues direkt të popullit. Grupi i PD so të marrë propozime konkrete drejt për së drejti nga publiku. Ka pasur një risi, që do vazhdojmë ta aplikojmë. Dua të sqaroj që gjitha propozimet që kanë ardhur në e-mail janë administratuar. Do të shkurtojmë listën nga ekipi. Të gjithë ata që kanë marrë pjesë meritojnë falenderime. S’do i bëjmë publike emrat ende. Do te kemi listën e shkurtuar nga propozimet e deputetëve dhe publikut. Negociatat me opozitën të zhvillohen në bazë të një kalendari.

Shqiptarët bien dakord që na duhet një president që të personifikojë unitetin e popullit.

Nuk kemi përcaktuar zhvillimin e negociatave, do ishte në respekt që të kjo të mos ishte objekt i thashethemeve, i baltës dhe intrigave. Hartohen lista dhe short lista, kam parë lloj lloj emra. Nëse do bëheshim objekt i këtij skenari do të thurej telenovela. Nuk jemi në fazën që të shprehemi me emra. Nëse do kemi rëndë dakort për profilin.

Keni hapur zarfet?

Po janë hapur dhe janë administratuar. Janë aty për listën e shkurtuar.

Mediu ka pasur idenë që opozita të propozojë në grup një emër, por kur ata nuk bien dakort, do negociojmë me secilin prej tyre. Në këtë aspekt dua tju sqaroj, sa kohë që nuk kemi ezaruar gjithë negociimin e nevojshëm.

Top Channel