Thonë se Sytë janë “pasqyrë e shpirtit”.
Por Sytë nuk tregojnë vetëm gjendjen e brendshme shpirtërore.

Ndryshimet që vihen re në sy janë pasojë jo vetëm e sëmundjeve të vetë syrit, por edhe të sëmundjeve të tjera të organizmit te njeriut, të cilat kanë prekur njëkohësisht edhe syrin.

Cilat janë këto sëmundje të organizmit të njeriut që prekin dhe dëmtojnë shikimin?

Dy janë grupet kryesore:

Sëmundjet autoimune dhe sëmundjet vaskulare.

Si dëmtohet Syri nga Artriti Reumatoid dhe sëmundjet e Tiroides?

Nëse vuani nga një sëmundje autoimune, sipas rekomandimeve të Akademisë Amerikane të Oftalmologjisë, ju nuk duhet të prisni deri në moshën 40 vjeç për të bërë një kontroll të Syrit, por duhet të bëni rregullisht kontrollin rutinor, çdo vit.

Sa shpesh duhet të kontrollohet një pacient diabetik për të diagnostikuar Retinopatinë Diabetike?
Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, sot numërohen më shumë se 180 milionë njerëz që vuajnë nga diabeti në të gjithë boten.

Minimalisht 10% prej tyre zhvillojnë Retinopati diabetike, pra prekje të Syrit nga Diabeti.
Trajtimi i komplikacioneve të tensionit të lartë të gjakut në Sy, në Klinikën Gjermane të Syrit në Prishtinë!

Gjithçka tek Hipokrati!

Sonte, ora 16.45!

Top Channel