Varianti i coronavirusit Omicron ka pesuar ndryshim duke prodhuar një tjetër Mutracion ,ate BA2 i cili ka nje infektueshmeri 30 % me te larte se sa Omicroni .

Ky variant i ri përveç se infekton me shume ka ndryshuar edhe simptomat tek personi qe bie ne kontakt me te. Me të vështirë e kanë te pavaksinuarit

Skënder Brataj: Nuk mund të themi qe është me agresiv se Omicroni .Ai  prek aparatin tretës , diegie stomaku të vjella diarre  si dhe rrugët e sipërme respiratore por jo të na japë insuficienca respiratore deri humbje jete .

Ilir Alimehmeti : Kush ka imunizim nuk shfaq klinike te rënde ,nuk po flasim këtu për një dhimbje gryke apo bllokim hundesh .Secili nga ne e di tanimë gjendjen imunitare ne familje

Varianti i ri i Omicron ,Ba2  ka rritur numrin e rasteve te infektuara  ne Europe si France ,Gjermani Itali ,së fundmi edhe ne Greqinë fqinje.Ky variant infekton me shume se sa edhe vete Omicron .Ne Shqipëri nuk vihet re rritje e numrit te te infektuarve , ndonëse ka dyshime dhe  disa mostra jane dërguar per konfirmim ne laboratorin e referencës .Por edhe nëse Ba2 mund te jete i pranishem ne vendin tone ekspertet duken optimiste ,pasi thonë se nje pjese e mire e shqiparëve e kane kaluar coronavirusin dhe po kështu ka një përqindje te mire të vaksinuar

Skender Brataj: Fatmirësisht te gjithe indikatoret edhepse mund te këtë nje rritje te lehte  jne te qëndrueshëm ,  kemi 2 -3 te shtruar  ne spitak jane diku tek 14 vete

Ilir Alimehmeti: Po te shikosh Shqiperieroi ,MAqedoni Kosove jane ne nje sitaute te qete . ka pak raste .Kjo per hskak te imunizimit natyral dhe vaksnimit.Balkani  mund te kete me pak vaksnim se europa perednimore por ka me shume qe e kane kaluar semudnjen

 

 

Top Channel