Muze për Sterio Spasen, është hapur në fshatin Gollomboç të Pustecit

26/03/2022 12:25

Shtëpia muze e Sterio Spases është hapur në fshatin Gollomboç në Pustec.

Dorëshkrimet origjinale të Spases, objektet e tij personale por edhe elementë të tjerë që e kthejnë atë në një atraksion turistik dhe kulturor për zonën janë ekspozuar në ndërtesën që ju nënshtrua rikonstruksionit duke u kthyer kështu në muzeun e parë që hapet në Pustec.

Për djalin e shkrimtarit ky mbetet një moment emocionues që jetëson kujtimin e shkrimtarit.

Pas ndërtimit të muzeut për të përmirësuar edhe më tepër infrastrukturën turistike të zonës parashikohen edhe disa ndërhyrje të tjera në rrugë dhe sheshet.

Top Channel