Katër grupe të NATO-s do të vendosen në Evropën Lindore

23/03/2022 16:49

Udhëheqësit e NATO-s kanë rënë dakort për vendosjen e katër grupeve të reja beteje në Evropën Lindore, në Sllovaki, Hungari, Bullgari dhe Rumani.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg tha se NATO do të rrisë ekzistencën e saj, duke dyfishuar numrin ekzistues të grupeve luftarake, por pa u përfshirë në luftë.

Presidenti amerikan Joe Biden sapo është nisur nga Uashingtoni në rrugë për në kryeqytetin belg, ku do të marrë pjesë në një takim me aleatët e NATO-s për të diskutuar përgjigjen ndaj pushtimit rus.

Top Channel