Kryeministri Edi Rama ka bërë me dije se do të behët një mbledhje që të vendoset dita e hënë për të kursyer dhe jo për ekologji.

Rama parashtroi edhe opsionin e punës nga shtëpioa si në karantinë, ku tha se do të ishte një mundësi e mirë për të kursyer naftën.

Rama:  Kur po vija këtu pashë që Agjencia zyrtare e Energjisë që konfirmoi atë që kemi thënë që problemi në këtë situatë, nuk është kaq sa duket. Ndërkohë që diskutojmë çmimiet, rreziku është mungesa.

Të mos pranosh faktet e të flasësh sikur je në një realitet normal, është problem shumë i madh.

Do të bëjmë përsëri një mbledhje, sot kemi vendosur të bëjmë ditën e hënë pushim, por ditën e hënë do e bëjmë  pa makina. E diela pa makina thonë ata, për të kursyer naftë jo energji. Ose tre ditë për të mos vajtur në punë për shkak të kursimit, kjo është situata.

Rritja e çmimit është pjesa e parë e filmit të mundshëm.

Top Channel