Përparimet ruse në të gjithë Ukrainën janë ngadalësuar ditët e fundit mes viktimave në rritje, por përpjekjet për të rrethuar dhe ndërprerë kryeqytetin Kiev vijojnë ende.

Forcat ruse po përpiqen të rrethojnë dhe ndërpresin kryeqytetin, por zona të mëdha përreth qytetit mbeten nën kontrollin e Ukrainës, veçanërisht në jug.

Gjeneralët ukrainas në qytet thonë se janë të fokusuar në mbajtjen e artilerisë ruse jashtë rrezes së qendrës së qytetit.

Forcat ruse kanë bërë përparim të shpejtë në të gjithë jugun e vendit, duke avancuar në lindje dhe perëndim nga Krimea.

Në juglindje, civilët mbeten të bllokuar në Mariupol, një qytet port me rreth gjysmë milioni banorë, i cili është i rrethuar nga forcat ruse dhe është vënë nën zjarr.

Në verilindje, trupat ruse pothuajse kanë rrethuar qytetin e Sumy-t, kanë bombarduar infrastrukturën dhe kanë ndërprerë rrugët e furnizimit.

 

Top Channel