Ahmetaj i drejtohet opozitës: Nuk jemi profetët që sjellin shiun, por qeveri që përgjigjet. Ju keni vrarë protestues

17/03/2022 11:02

Zv/kryeministri Arben Ahmetaj foli në foltoren e Kuvendit për menaxhimin e situatës në vend përballë rritjes së çmimeve prej luftës në Ukrainë. Ahmetaj u shpreh se qeveria shqiptare po bën diçka që nuk e ka bërë asnjë qeveri në Europë duke mos rritur koston e faturës së energjisë elektrike.

Ndërsa opozitës i thotë se nuk janë profetë që sjellin shiun, por qeveri që përgjigjet. Për opozitën thotë se kur kanë qenë në mazhorancë, kanë vrarë protestues.

Ahmetaj: Unë i ftoj qytetarët të mendojnë të dyja përgjigjet në 10 vitet e fundit se si qeveritë dhe mazhorancat i kanë dhënë protestave legjitime apo dhe emocionale në 20 vitet e fundit të qytetarëve. Një qeveri e dikurshme ka vrarë 4 qytetarë. Mazhoranca e sotme u tërhoq nga një marrëveshje me partnerët strategjik për pseudo armët. Ndërkohë cila është përgjigja e qeverisë 3-4 vitet e fundit? Dua ta kujtojmë dhe me shumë modesti i kujtoj qytetarët 3 momentet e vështira që po kalojmë, tërmeti, pandemia dhe lufta.

Nuk jemi në kufijtë e luftës fizike, fati jonë i madh që jemi këtu ku jemi dhe vend i NATO-s por lufta ka ardhur në shtëpitë tona. Çmimi i naftës, i nderuar parafolës, ti vetëm gënjeve sepse ngacmimi i emocioneve duke gënjyer nuk është në dinjitetin e asnjë politikani. Çmimi në 2010 ka qenë 2 mijë lekë të vjetra dhe nuk ka pasur taksë qarkullimi. Pse vjen me 2 standarde? Po në ’94 që theve embargon? Një qeveri vjen me një paketë, a është e duhur? Po. A e dini që çmimi i grurit është rritur dyfish? Në buxhet e kemi parashikuar se është pjesë e paketës për të mbështetur qytetarët. Mbështetja vetëm me diferencën e çmimit shkon gati 450 mln dollar. Sot kemi nevojë të blejmë. Sepse nuk jemi profetët që sjellin shiun. Dhe as nuk merremi me çmimin ndërkombëtar. Ndërsa qeveria nuk e ndryshoi çmimin.

Nuk është e mjaftueshme, do vazhdojmë nëse ka nevojë. Më gjeni një vend në Evropë që nuk ka rritur çmimin edhe gjatë krizës më të madhe energjetike.

Mos gënje, nuk është 2.2, as 2.6 indeksimi i pensioneve, por 3.3. Garë me të thirrura bëj sa të duash. The turp kryeministri, për çfarë? Se i drejtohet me legjitimitet qytetarëve?  Nuk jemi ujë i ndenjur, një qeveri që përgjigjet dhe një mazhorancë e mëparshme që ka vrarë.

Top Channel