”U çmend” vaji, një litër 3.50 euro/ Kosova ndëshkon abuzuesit me gjoba e mbyllje!

11/03/2022 12:44

Autoritetet në Kosovë u hodhën në veprim pas njoftimeve për një rritje të beftë te çmimit të vajit.

1000 euro gjobë mori një operator ekonomik nga Inspektorati i Komunës në Skenderajt për fryrje të çmimit dhe manipulim me sasinë.

Dy depo të operatorëve ekonomikë u mbyllën përkohësisht gjatë një aksioni të ministrisë së Industrisë e Tregtisë.

Edhe inspektori i tregut në Gjilan gjobiti me 400 euro një market për shkak të mospërputhjes së çmimit të sheqerit: çmimi i reklamuar në paketimin 5 kilogramësh ishte 4.09 euro, ndërsa në arke konsumatori paguan 4.19 euro.

Një litër vaj u shit dje për 3.50 euro në Kosovë, nga më pak se 2.00 euro që ishte përpara disa ditësh, duke ngjallur reagime të shumta, përfshirë dhe atë të vetë kryeministrit Albin Kurti që e cilësoi këtë rritje artificiale e të paarsyeshme. “Çmimi i vajit ushqimor në tregun e Kosovës është më i shtrenjti në botë, tha Kurti.

Çmimet e fryra artificialisht të vajit duhet të shfryhen…

Kjo ka të bëjë me njerëzit që dëshirojnë të përfitojnë nga një krizë botërore dhe jo nga gjendja reale në vendin tone, u shpreh ai. Kurti deklaroi se nuk ka nevojë për panik, pasi vaj ushqimor për qytetarët e Kosovës ka edhe për një muaj. Përveç çmimit të vajit, në tregun e Kosovës ditëve të fundit është ngritur edhe çmimi i bukës, miellit, derivateve të naftës, biletave të autobusëve dhe taksive, nën ndikimin duket  të krizës në tregje që ka shkaktuar pushtimi rus i Ukrainës.

Top Channel