Biden paralajmëron Rusinë: Nëse përdor armë kimike në Ukrainë, do të paguajë një çmim të rëndë

11/03/2022 17:26

Presidenti amerikan Joe Biden paralajmëroi Rusinë se do të paguajë një “çmim të rëndë” nëse vendi përdor armë kimike në Ukrainë.

“Unë nuk do të flas për inteligjencën, por Rusia do të paguajë një çmim të rëndë nëse përdor kimikate,” i tha Biden.

Sipas qeverisë amerikane, qeveria ruse ka përdorur armë kimike si në helmimin e vitit 2020 të liderit të opozitës rus Alexey Navalny dhe në 2018 kundër Sergei dhe Yulia Skripal në Angli.

Të dy përcaktimet nga SHBA çuan në sanksione sipas Aktit të Kontrollit të Armëve Kimike dhe Biologjike dhe Eliminimit të Luftës. Bazuar në këtë akt,Presidenti duhet të vendosë sanksione ekonomike dhe diplomatike nëse zbulohet se një vend ka përdorur armë kimike.

 

 

Top Channel