Lufta i shkatërroi! 61 spitale dhe 200 shkolla në Ukrainë dalin jashtë funksionit

08/03/2022 17:13

61 spitale dhe 200 shkolla në Ukrainë nuk janë më funksionale, për shkak të sulmeve nga forcat ruse.

Ministri i Shëndetësisë ukrainas, Viktor Lyashko është shprehur se shkatërrimi i këtyre spitaleve ka futur në kolaps shëndetësinë, pasi me qindra persona janë të plagosur për shkak të luftës..

Më herët gjatë ditës, ministri i mbrojtjes i Ukrainës, Oleksiy Reznikov tha se sulmet ruse kishin shkatërruar më shumë se 200 shkolla dhe 1,500 ndërtesa banimi.

Top Channel