Palët politike janë përplasur në Vorë pasi Partia Demokratike nuk ka komisionerë zgjedhor në të gjitha qendrat e votimit.

Kjo ndodhi sepse komisionerët e PD nuk e kishin vendbanimin në këtë bashki dhe ky është një kusht që parashikohet në kodin zgjedhor.

Aktualisht në 22 qendra votimi në bashkinë e Vorës partia demokratike nuk ka paraqitur komisionerë, ndërsa në 22 qendrat e tjera ka vetëm sekretarin.

Kjo situatë erdhi pas ndërhyrjes së komisionerit shtëror i cili i kërkoi KZAZ të plotësojë kuorumin. Kuorumi është plotësur nga komisionerët e PS dhe “Shtëpisë së Lirisë”.

Por partia demokratike tha se në këtë mënyrë po cënohet përfaqësia  e saj në komisionet zgjedhore. Për këtë çështje reagoi nënkryetarja e Partisë Demokratike, Jorida Tabaku.

“Në KZAZ 26 një vendim të paprecedentë 3 anëtarët e PS bashkuan votën më anëtarin e LSI kanë vendosur të mos zbatojnë vendimin e Komisionerit të Zgjedhjeve, për emërimin e komisionerëve të PD dhe vendimin e Kolegjit të Apelimit. Të gjithë përfaqësuesit e PD janë në komisione si vëzhgues, por nuk janë duke kryer rolin e tyre si kryetar. Unë i bëj thirrje subjeketeve politike të zbatojnë vendimin e Komisionerit në Zgjedhje.

Ndërkohë Partia Socialiste, përfaqësuesit e “Shtëpisë së Lirisë” dhe komisioneri shtetëror, thanë se në Vorë nuk u bllokua procesi dhe u zbatua kodi zgjedhor.

“Doja të bëja me dije që PD në këtë moment ka të drejtën t’i coj komisionerit dhe KZAZ ka detyrimin tja miratojë. Por mosgjetja e komisionerëve nuk është as faji i KZAZ-s dhe as i KQZ dhe ai procesit. Ky është problemi i tyre që ne do ta shohim se çfarë ka ndodhur.

A duhet kryetari të menxhojë punën e komisinit zonal? Menxhaimi e kryejnë anëtarët enkomisinit të QV dhe Kodi Zgjedhor këtë mungese kryetari e ka zgjidhur. Ku thotë nëse ka Forum procesi vazhdon dhe detyra kryhet nga një anëtar tjetër i opozitës që në rastin konkret është një anëtar i opozitës i cili po kryen detyrën  e kryetarit.”

Top Channel