Lufta Ukrainë-Rusi, ja shqetësimi më i madh i Mbretërisë së Bashkuar

06/03/2022 17:28

Mbretëria e Bashkuar është e shqetësuar sepse disa trupa britanike mund të përpiqen t’i bashkohen betejës në Ukrainë.

Ministria e Mbrojtjes e Mbretërive të Bashkuara tha se është e vështirë që të mbahen shënime për stafin ushtarak dhe se nuk beson se ka ndonjë shembull të personelit ushtarak britanik që mungon për të luftuar në Ukrainë.

Më herët, shefi i njerëzve të mbrojtjes në Mbretërinë e Bashkuar, Gjenerali James Swift, ka deklaruar se personeli ushtarak i Mbretërisë së Bashkuar “nuk ishte i autorizuar” të udhëtonte për në Ukrainë.

Ai kërkoi të paralajmëroi me anë të këtij mesazhi se nëse personeli ushtarak britanik në shërbim do të shkonte për të luftuar në Ukrainë, ata do të rrezikonin jo vetëm jetën e tyre, por mund t’i jepnin Rusisë “perceptimin e gabuar” se Britania kishte dërguar trupa për t’u përfshirë në armiqësi.

Shefi i shtabit të mbrojtjes, Admirali Sir Tony Radakin, e ka nënvizuar tani atë mesazh, duke i thënë BBC-së se do të ishte “i paligjshëm dhe i padobishëm”.

 

 

Top Channel