“Nëse s’do e bënim do sulmoheshim!”/ Deputeti rus: Pushtimi i Ukrainës ishte planifikuar një vit më parë

03/03/2022 14:24

Një deputet rus tha se Moska filloi planifikimin për një pushtim të Ukrainës 12 muaj më parë.

“Ne nuk e përgatitëm këtë operacion spontanisht“, tha Rifat Shaykhutdinov në televizionin Channel One.

“Ishte në përgatitje për një vit, ndoshta më shumë. Ne e kuptuam se çfarë [po ndodhte] dhe i kishim paralajmëruar ata paraprakisht“,  tha ai.

Ai sugjeroi se Rusia do të ishte sulmuar nëse nuk do të pushtonte.

Top Channel