“Kërkoi shtyrjen e pushtimit në Ukrainë pas Lojrave Olimpike”, Kina hedh poshtë një raport të inteligjencës perëndimore

03/03/2022 12:10
TOPSHOT - Flagbearers of participating countries parade during the closing ceremony of the Beijing 2022 Winter Olympic Games, at the National Stadium, known as the Bird's Nest, in Beijing, on February 20, 2022. (Photo by Anthony WALLACE / AFP) (Photo by ANTHONY WALLACE/AFP via Getty Images)

Kina hedh poshtë një raport të inteligjencës perëndimore ku thuhej se zyrtarët e saj i kanë kërkuan Rusisë të shtynte pushtimin në Ukrainë, derisa të përfundonin Lojërat Olimpike Dimërore të Pekinit.

Kina hedh poshtë një raport të inteligjencës perëndimore ku thuhej se zyrtarët e saj i kanë kërkuan Rusisë të shtynte pushtimin në Ukrainë, derisa të përfundonin Lojërat Olimpike Dimërore të Pekinit.Ministria e Jashtme e Kinës ka përgënjeshtruar lajmin këtë të enjte, duke thënë se kjo është një përpjekje për të tërhequr vëmendjen dhe fajin e asaj çka po ndodh. Sipas saj, shkaku i konfliktit aktual është zgjerimi drejt lindjes i NATO-s i mbrojtur nga SHBA.

“Ne shpresojmë që ata që janë përgjegjës për krizën duhet të reflektojnë mbi rolin e tyre në krizën e Ukrainës, të marrin përgjegjësitë e tyre të duhura dhe të ndërmarrin veprime konkrete për të lehtësuar situatën dhe për të zgjidhur çështjen, në vend që të fajësojnë të tjerët,” tha sot zëdhënësi i ministrisë Wang Wenbin.

CNN shkruan se raporti është publikuar nga Neë York Times. Më herët, bazuar në një nga burimet, CNN ka bërë me dije se zyrtarët amerikanë e shohin gjerësisht raportin si të besueshëm, por të dhënat e tij janë të hapura për interpretim.

Top Channel