Rritja e pamëshirshme e çmimeve të naftës arriti piketa të reja të mërkurën, pasi Brent u rrit përtej 113 dollarëve për fuçi për herë të parë në gati tetë vjet, për shkak të shqetësimeve të thelluara për furnizimin me naftë të Rusisë. 

Brent, standardi botëror, u rrit me 5.4% në tregtimin e fundit në 110.20 dollarë për fuçi.

Në një moment ajo arriti në 113,02 dollarë, gati deri 8% në ditë dhe niveli më i lartë brenda ditës që nga qershori i vitit 2014.

Nafta e papërpunuar amerikane u shit h me 4% të mërkurën në mëngjes në 107.42 dollarë për fuçi.

Nafta e papërpunuar amerikane, e njohur gjithashtu si West Texas Intermediate (WTI), u rrit me 7.8% në 111.50 dollarë për fuçi, niveli më i lartë që nga gushti i vitit 2013.

 

 

Top Channel