Yuri Kim: Pushtimi rus, kërcënim ndërkombëtar. Po i përgjigjemi këtij momenti, kjo nuk vjen pa sakrifica

01/03/2022 18:27

Ambasadorja amerikane në Tiranë, Yuri Kim të martën e konsideroi pushtimin e Ukrainës nga Rusia si një kërcënim për sistemin ndërkombëtar.

Në fjalën e saj, Kim shprehu vlerësimin e SHBA-ve për rolin e Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit si bashkëpenëmbajtëse për çështjen e Ukrainës, shpreh vlerësimin për të gjithë ju, për bashkëpunimin dhe kontributin tuaj.

Ju shpreh vlerësimin e SHBA-ve për rolin e Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit si bashkëpenëmbajtëse jona për çështjen e Ukrainës, shpreh vlerësimin për të gjithë ju, për bashkëpunimin dhe kontributin tuaj. Dhe përsëri e kuptojmë se bashkëpunimi dhe kontributi juaj, duke përfshirë edhe ndihmën humanitare apo ndihmën në fushën e mbrojtjes apo sanksionet nuk janë pa kosto. Por besoj se të gjithë jemi në një mendje se ia vlen”, tha ajo.

Në fund, ambasadorja tha  nënvizojmë solidaritetin tonë të plotë me Ukrainën dhe popullin e Ukrainës në këto momente të kësaj sfide historike.

 

Top Channel