Michel: Rusia duhet ta ndalojë luftën, po kryen terrorizëm

01/03/2022 13:56

Presidenti i Këshillit të Evropës, Charles Michel, nga seanca e Parlamentit Evropian, i ka bërë thirrje Rusisë që të tërhiqet, të shkojë në shtëpi.

Duke theksuar se lufta ka prekur tokën evropiane, ai tha se Rusia jo vetëm që ka shkelur ligjin ndërkombëtar dhe demokracinë, por ajo po kryen terrorizëm.

Vladimir Putin zgjodhi luftën, gënjeshtrat, por ju si ukrainas zgjodhët lirinë”, tha Michel.

Top Channel