Shtylla të rrëzuara dhe linja të këputura, fshatrat në juglindje janë prej 2 ditësh pa energji elektrike

28/02/2022 11:44

Vazhdon të jetë problematike situata në juglindje të vendit përsa i përket furnizimit me energji elektrike.

Moti i keq bëri që dhjetëra shtylla të tensionit të lartë  të rrëzohen duke shkaktuar ndërprerjen e energjisë për fshatra të tërë. Situata vazhdon të jetë e rëndë prej dy ditësh në qytetin dhe gjitha fshatrat e bashkisë së Bilishtit e po ashtu edhe ne Maliq e Pogradec.  Pa energji elektrike janë 35 fshatra të njësive administrative Gorë e Moglicë, ashtu siç janë pa energji fshatrat e njësisë administrative Dardhas. Ndërkohë që prej dy ditësh kanë pasur probleme edhe fshatra të njësive Trebinjë, Velçan në Pogradec. Pa energji elektrike janë fshatrat të njësive Vreshtas, Pojan e Pirg në bashkinë e Maliqit. Sipas të dhënave nga OST në zonën midis Nevicishtit dhe Belortase janë rrezuar 10 shtylla. Problematike mbetet riparimi i defekteve ne shtyllat 35 kilovolt.

Prej dy ditësh janë duke punuar ekipe specialistesh te OSHE DHE OST nga Korca,Elbasani dhe Tirana për të eleminuar defektet e shkaktuara nga reshjet e borës shoqëruar me erë të fortë. Në Bilisht ndodhet një grup pune i specializuar nga nënstacioni i Elbasanit që po merret me riparimin e defekteve në shtyllat e tensionit të lartë, duke bërë gjithçka për të rikthyer energjinë elektrike në qytetin e Bilishtit dhe fshatrat e baskisë Devoll. Shtylla të rrëzuara dhe linja të këputura ka pasur pothuajse në të gjitha fshatrat e njësive administrative malore, atje ku trashësia e borës ka shkuar deri në 50 cm.

Vazhdon të jetë problematike situata në juglindje të vendit përsa i përket furnizimit me energji elektrike. Moti i keq bëri që dhjetëra shtylla të tensionit të lartë  të rrëzohen duke shkaktuar ndërprerjen e energjisë për fshatra të tërë. Situata vazhdon të jetë e rëndë prej dy ditësh në qytetin dhe gjitha fshatrat e bashkisë së Bilishtit e po ashtu edhe ne Maliq e Pogradec.  Pa energji elektrike janë 35 fshatra të njësive administrative Gorë e Moglicë, ashtu sicc janë pa energji fshatrat e njësisë administrative Dardhas. Ndërkohë që prej dy ditësh kanë pasur probleme edhe fshatra të njësive trebinjë, Velccan në Pogradec. Pa energji elektrike janë fshatrat të njësive Vreshtas, Pojan e Pirg në bashkinë e Maliqit. Sipas të dhënave nga OST ne zonen midis Nevicishtit dhe Belortase jane rrezuar 10 shtylla. Problematike mbetet riparimi i defekteve ne shtyllat 35 kilovolt.

Prej dy ditësh janë duke punuar ekipe specialistesh te OSHE DHE OST nga Korça, Elbasani dhe Tirana për të eleminuar defektet e shkaktuara nga reshjet e borës shoqëruar me erë të fortë. Në Bilisht ndodhet një grup pune i specializuar nga nënstacioni i Elbasanit që po merret me riparimin e defekteve në shtyllat e tensionit të lartë, duke bërë gjithçka për të rikthyer energjinë elektrike në qytetin e Bilishtit dhe fshatrat e baskisë Devoll. Shtylla të rrëzuara dhe linja të këputura ka pasur pothuajse në të gjitha fshatrat e njësive administrative malore, atje ku trashësia e borës ka shkuar deri në 50 c

Top Channel