Është zhvilluar në qytetin e Korçës ekspozita me temën “Korça Kujton” kushtuar të gjithë intelektualëve të qarkut të cilët kanë qenë viktima të regjimit Diktatorial. Të shumtë kanë qënë të përndjekurit politikë dhe intelektualët e persekutuar, të internuar por janë zgjedhur vetëm disa për të qënë pjesë e ekspozitës pasi këta intelektualë kanë qenë pjesë e rrethit të ngushtë të diktatorit.

Jonila Godole drejtore e Institutit për Demokraci, Media dhe Kulturë shprehet se qëllimi i kësaj ekspozite është ndërgjegjësimi i brezit të ri, diktaturat mund të përsëriten, demokracia është e brishtë dhe këtë e tregon edhe lufta në Ukrainë. Ndërsa nga ana tjetër shprehet se në Shqipëri ndryshe nga vende të tjera është bërë shumë pak për të përsekutuarit politikë.

Jonila Godole drejtore e Institutit për Demokraci, Media dhe Kulturë

Nga ana tjetër Ylber Merdani kryetari i shoqatës së të përndjekurve në Korçë bën me dije se këto ekspozita janë mjaft të rëndësishme për të kujtuar historinë dhe ngjarjet e së shkuarës.

Ylber Merdani kryetari i shoqatës së të përndjekurve në Korçë

Në edicionin e 7-të të Ditët  E Kujtesës, është hera e parë që në qytetin e Korçës vjen kjo ekspozitë me titull “KORÇA KUJTON”.

Top Channel