Partia Socialiste ngulmon se afera e e privatizimit të Operatorit të Sistemit të Shpërndarjes OST tek Kompania CEZ është një mega-aferë koruptive, në shkelje të ligjit me disa zyrtarë të lartë të kohës kallëzuar penalisht por ende të pandëshkuar.

Është kryetari grupit parlamentar Socialist Taulant Balla, i cili ka ka dërguar një kërkesë për informacion, kryeprokurorit Olsian Cela ku i sjell në vëmendje, vendimin e komisionit hetimor parlamentare për këtë çështje.

Në raportin e këtij komisioni hetimor të miratuar nga kuvendi në vitin 2016 kërkohet fillimi çështjes penale në ngarkim të.

Sali Berisha ish kryeministër

Nue Nuel Nik Kalaj.

Genc Ruli ish Ministër i Ekonomisë.

Ridvan Bode ish Ministër i Financave.

Florion Mim ish Zv Ministër METE.

Enno Bozdo ish Zv Ministër METE.

Ledina Mandia Ish Avokate e Shtetit.

Shkëlzen Berisha-Djali ish kryeministrit Sali Berisha.

Bujar Nepravishta Ish Kryetar e Entit Rregullator të Energjisë.

Sokol Ramadani Ish Kryetar e Entit Rregullator të Energjisë.

Të gjithë anëtarët e Komisionit të Vlerësimit të Ofertave.

Të gjithë anëtarët e Komisionit të Negocimit të Marrëveshjes.

Në lidhje me këtë kallëzim dërguar produkt i Raportit Përfundimtar të Komisionit Hetimor thotë Taulant Balla dërguar Prokurorisë së Përgjithshme, kërkojmë të informohemi se në c’gjendje apo shkallë procedimi është dhe nëse i ka kaluar për kompetencë SPAK.

Po ashtu Taulant Balla i ka dërguar edhe një tjetër kërkesë kreut të SPAK Arben Kraja me të njëjtin subjekt marrje informacioni.

Top Channel