​Austria rishikon propozimin për heqjen e vaksinimit të detyrueshëm

15/02/2022 03:46

Vendimi i Austrisë për t’u vaksinuar mund të pezullohet nëse kjo do të këshillohej nga komisioni i ekspertëve ligjorë dhe mjekësorë, tha sot kancelari Karl Nehammer për gazetën “Krone”.

Kërkesa e Austrisë për vaksinimin e të rriturve kundër COVID-19 është një nga rregulloret më të rrepta në Evropë, ku qeveritë e tjera kërkojnë që grupe të caktuara të kryejnë vaksinën. “Ligji austriak hyri në fuqi fundjavën e kaluar, por është duke u rivlerësuar vazhdimisht”, tha Nehammer.

“Një komision nga ekspertë ligjorë dhe mjekësorë po rivlerëson nëse vaksinimi duhet të jetë i ligjshëm për t’u bërë”, shtoi ai. I pyetur nëse ligji mund të anulohej, Nehammer tha se kjo ishte ajo që ekspertët kanë këshilluar qeverinë.

Ligji nuk kishte për qëllim të ishte një masë shtrënguese, tha ai, duke e quajtur atë një përpjekje për të gjetur përgjigjen e duhur në kohën e duhur për rreziqet e paraqitura nga koronavirusi.

Top Channel