Abazoviç: Pres që sot qeveria e Malit të Zi të rrëzohet, jam i gatshëm të shkoj edhe në opozitë

04/02/2022 15:02

Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviç këtë të premte deklaroi se pret që qeveria malazeze të rrëzohet në seancën e sotme në parlament.

Kjo qeveri e ka përmbushur mandatin e saj deri në fund, dikush do të thotë mirë, dikush keq. Jam i kënaqur. Është e rëndësishme që qytetarët të shohin se ndryshimet janë të mundshme,” u tha Abazoviç gazetarëve në Kuvend.

Ai tha se nuk do të thoshte fjalë të shëmtuara në kurriz të kryeministrit.

Abazovic tha se në rast të ndryshimit të qeverisë do të bisedojë me shumicën parlamentare.  Ai tha se tashmë kishin pasur një sërë intervistash.

“Nëse nuk ka zgjidhje, atëherë zgjedhje”, deklaroi ai.

Do të ishte jashtëzakonisht irracionale që qytetarët të zhvillojnë bisedime tani, duhet të jetë sepse duhet të formohet një qeveri e re më shpejt”, shtoi Abazoviç.

Ai tha se mandatar mund të jetë kushdo që siguron 41 vota mbështetje në parlament.

“Unë pohoj se ne jemi gati të shkojmë në opozitë,” tha Abazovic.

I pyetur nëse e sheh veten si kryeministër, ai u përgjigj se është shumë herët dhe se do të ishte e papërgjegjshme të flitej për këtë.

Ai tha se nuk priste protesta dhe se para Kuvendit kishte shumë më shumë gazetarë se ata që protestonin.

“Situata është e rregullt”, tha Abazoviç, duke falënderuar kryeministrin dhe kryetarin e Kuvendit, të cilët dje u bënë thirrje qytetarëve që të mos mblidhen.

Në rendin e ditës të seancës së sotme të jashtëzakonshme të Kuvendit është edhe iniciativa për votim mosbesimi ndaj Qeverisë.

Është e sigurt që të paktën 44 deputetë të opozitës dhe të koalicionit qeverisës “Bëzi mbi Bardhë” (GP URA dhe CIVIS) do të votojnë për largimin e Qeverisë – tre më shumë se sa duhet që “të bjerë” kabineti i Krivokapiçit.

Top Channel