Rebelët francezë shkatërrojnë rrjetin e antenave të reja 5G (fotot)

06/01/2022 17:05

Të rinj rebelë në Francë kanë kryer një seri sulmesh sabotazhi ndaj asaj që quajnë “infrastrukturë e Revolucionit të Katërt Industrial” duke shkatërruar antenat e rrjetit të fuqishëm celular 5G.

Rrjeti ‘Reporterre’ shkruan se prej nisjes së pandemisë janë raportuar 140 sulme të tilla me zjarrvënie, me kosto disa milionë euro.

Aktivistet rebelë besojne në të ashtuquajturat “teori konspiracioni” që thonë se rrjeti i ri 5G i internetit është një mjet kontrolli dhe shtypjeje i qeverive për kontrollin total te lëvizjeve, funksioneve dhe aftesive trupore të qytetareve të shteteve.

Një sabotatore e intervistuar e quajtur ‘Pascaline’ tha se antenat dhe automjetet e grupeve të telekomunikimit janë sulmuar, janë prerë kabllot e fibrave optike apo thyer pajisjet elektrike.

“Po jetojmë në një periudhë udhëkryqi, nëse nuk bëjmë asgjë tani, kjo industri do të zërë vend përgjithmonë”.

Pascaline dhe kolegët e saj anarkistë kanë prejardhje nga lëvizje të ndryshme franceze, që prej Jelekëve të Verdhë, deri te grupet kristiane që së bashku kundërshtojnë atë që quajnë “rrjetin e Normales së Re” që po ndërtohet me 5G.

Një tjetër aktivist anti-5G, Léon tha për Reporterre: “Jemi detyruar të kalojmë te sabotazhi për arsye praktike. Që prej lëvizjes së Jelekëve të Verdhë shteti i ka shtrënguar shumë vidat dhe është e vështirë të veprosh kundër pushtetit në rrugë”.

“Kufizimet e Covid e kanë bërë të pamundur mobilizimin kundër 5G, edhe pse shumica e popullsisë e kundërshton”, thotë ai.

FOTO GALERI
1/3
Sulm me zjarrvenie ne qendrat e antenave 5G

Top Channel