Omicron ka rritur në mënyrë të menjëhershme numrin e të infektuarve edhe në Shqipëri .

Mjekët e familjeve nëpër qendra shëndetësore po përballen me një ngarkesë të madhe pasi pothaujse të gjithë ata që paraqiten për vizitë rezultojnë pozitiv.

Ka shumë raste të cilëve rapid test u rezulton negativ por shfaqin simptoma të covid. Omicron përhapet me shumë shpejtësi sa infekton brenda një

dite të gjithë familjen.
Omicron po rinfekton personat e vaksinuar madje edhe ata të cilët mund ta kenë kaluar sëmundjen së afërmi në tetor apo nëntor .

Kjo situatë ishte paralajmëruar dhe pritet të përkeqësohet edhe më si pas e festave që kaluam efekte të cilës do të ndihen në mesin e muajit janar.

Top Channel