Zv.kryeministri Arben Ahmetaj është pyetur nëse 160 milion euro që rezultojnë të papaguara në llogari të ujsjellësve, janë apo jo një borxh i fshehur publik.

Ahmetaj deklaroi se në këtë rast nuk bëhet fjalë për borxhe të papaguara, por për punë që janë në proces dhe që paguhen në raport me pagesën e faturave nga privatët e TVSH-së.

Pyetje: Ujësjellësit kanë 160 mln euro borxhe, fatura të papaguara nuk është kjo shifër një borxh publik i fshehur?

Ahmetaj: Nuk ka borxhe të papaguar, janë punë në proces që paguhen në raport me pagesën e faturave nga privatët e TVSH-së. Me buxhetin e këtij viti dhe aktin e ri normativ që do bëjmë në fund të këtij viti do ketë pagesa të mëdha për të gjithë projektet e infrastrukturës dhe më besoni që avancimi i punëve do jetë i përputhur me pagesat për detyrimet që kemi ndaj kontraktorëve. Buxheti i 2022 është më i madhi në historinë  e vendit dhe pa asnjë dyshim do ta quaja buxhetin e digjitalizmit, shërbimit ndaj qytetarëve.

Top Channel