Procesi i verifikimit paszgjedhor, mungon përfaqësuesi ligjor i PS për të monitoruar procesin

15/10/2021 12:36

Ditën e djeshme, në KQZ u hodh shorti elektronik për hapjen e 519 kutive, proces i cili mund të hedhë dritë mbi parregullsitë që mund të kenë ndodhur me 25 Prill.

Sot është mbledhur KQZ për të kryer procesin e verifikimit paszgjedhor, por PD nuk ka sjellë asnjë përfaqësues ligjor për të monitoruar procesin.

Ndërkohë krahas 519 kutive te votimit në skaner do të kalojnë edhe funksionimi i pajisjeve të identifikimit dhe votimit elektronik të zgjedhësve.

Procesi i rinumërimit nuk do të ketë ndikim mbi rezultatin e certifikuar të 25 Prillit, por mund të çojë në burg numëruesit dhe komisionerët që konstatohet se kanë shkelur ligjin.

Top Channel