Pas ndërhyrjes së policisë së Kosovës kundër mallrave kontrabandë dhe krimit të organizuar në disa zona të vendit, përfshirë veriun, çka u pasua nga protesta të dhunshme të serbëve lokalë, Aleksandar Vuçiç shkoi në Kralevë të vizitonte xhandarmërinë serbe.

Përpara kreut të tyre të shtetit, forcat serbe nisën të këndojnë këngën famëkeqe me motive të qarta urrejtjeje ndaj shqiptarëve “Të nisemi drejt për në Kosovë”.

“Ne do të bëjmë më të mirën tonë që të mos ju thërrasim. Por nëse ju kërkojmë  për të mbrojtur popullin tonë, unë e di që ju do të përgjigjeni dhe të kryeni detyrën e juaj të shenjtë, detyrimin juaj të shenjtë, në mënyrën më të ndershme të mundshme. Faleminderit shumë për këtë”, u tha atyre Vucic, i cituar nga mediat në Kosovë. “Paqen dhe stabilitetin do ta ruajmë me çfarëdo çmimi. Nëse na sulmojnë, nëse vrasin njerëzit tanë, atëherë do të na duhet t’i mbrojmë ata. Ajo çfarë dua t’ju them është se do të fitojmë. Nuk do të dorëzohemi, nuk do të tërhiqemi”, ka deklaruar ai.

Top Channel